•
  • Korfballers DWA/Argo op degradatiekoers

Afgelopen zaterdag speelde DWA/Argo het laatste duel van het eerste deel van het veldseizoen. Het was een belangrijk duel, want DWA/Argo ging op bezoek bij hekkensluiter Kinea. Na een goede eerste helft en een ruststand van 8-7, was in de tweede helft de koek op. De punten bleven in De Knipe. De eindstand werd 17-11. Hiermee staat DWA/Argo nu samen met Kinea onderaan in de 2e klasse B.

Er waren zaterdag meerdere wijzigingen binnen het vlaggenschip van DWA/Argo. Door afwezigheid van coach Leo Schuuring kwam trainer André Pettinga mee als coach. Daarnaast speelde Nick Brandsma op de plek van de nog altijd geblesseerde Sam Pestoor en Yvonne Schuuring vulde de plek in van de afwezige Sanne Schuuring en Lynn van der Kroft.
    Het duel ging pas om 18.30 uur van start in De Knipe, dus er werd gespeeld met kunstlicht. DWA/Argo wist direct de score te openen met drie treffers uit handen van Jildau Smedema, Nick Brandsma en Natasja Schuuring. Kinea maakte de 1-3, maar Tom van der Laan kon ook het gat van de korf vinden en zorgde zo voor een 1-4 stand. Bij de vorige wedstrijden was het steeds zo dat DWA/Argo moeite had om te scoren in de beginfase van het duel. Tijdens deze wedstrijd lukte het echter om direct het initiatief te nemen en op voorsprong te komen. Nadat Kinea de 2-4 had gemaakt, scoorde Jesse Reker, zodat het gat weer op drie verschil kwam. Hierna kende Kinea een scherpe fase. De thuisploeg schakelde een tandje bij en maakte hierdoor drie treffers op rij, waardoor er een gelijke stand van 5-5 op het scorebord stond. Ole Smedema reageerde hierop door voor 5-6 te zorgen, maar Kinea gaf vlot antwoord. Ook de thuisploeg was zichtbaar aan het vechten voor de eerste punten in deze poule. De Friezen scoorden nu twee treffers op rij, waardoor het initiatief langzaam hun kant op ging. Nick Brandsma wist nog wel de gelijkmaker te scoren, maar vlak voor rust schoot Kinea de 8-7 binnen en met deze stand gingen de ploegen de rust in.
    Trainer André Pettinga gaf aan dat er nog van alles mogelijk was en dat het nog lang niet gespeeld is. Er moesten wel betere schoten gelost worden en DWA/Argo moest de passfouten eruit halen.
    Na de rust was het echter Kinea dat scherp uit de kleedkamers kwam. Er werden maar liefst vier treffers op rij gemaakt, waardoor de korfballers uit Winsum en Bedum vlot tegen een achterstand aankeken van vijf doelpunten verschil. Met een 12-7 stand, werd routinier Lisette Hamminga binnen de lijnen gebracht en zij zorgde direct voor een doelpunt. Ook Nick Brandsma vond weer het gat van de korf en zo wilden de gasten zich weer terugvechten in de wedstrijd. Kinea bleef echter bij de les en hield DWA/Argo op afstand. De doelpunten vielen in deze fase van de wedstrijd om en om en DWA/Argo was niet meer bij machte om het gat te overbruggen. Ole Smedema en Nick Brandsma wisten nog wel te scoren, maar het was niet genoeg om deze wedstrijd te kunnen winnen. De punten bleven in De Knipe, waardoor Kinea haar eerste punten van dit seizoen bemachtigde. De eindstand werd 17-11. Door dit resultaat staat DWA/Argo nu samen met Kinea onderaan in deze poule en is er een gat naar boven van maar liefst vijf punten. Dat is, nu de competitie al over de helft is, al haast een onoverbrugbare kloof geworden.
    De korfballers hebben nu hun laatste wedstrijd van dit deel van het veldseizoen gespeeld. DWA/Argo gaat zich net als alle andere clubs klaarmaken voor het zaalseizoen. In de zaal komt DWA/Argo een klasse lager uit, namelijk in de 3e klasse A. De zaalcompetitie zal voor DWA/Argo op 27 november van start gaan met een uitwedstrijd tegen het onbekende Roreko in De Wijk. Andere ploegen in de poule zijn: WSS uit Oude Pekela, Flamingo’s uit Buitenpost, Vitesse uit Beilen, Olympia uit Twijzel, DTS uit Surhuizum en Leeuwarden.
    Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (4x), Ole Smedema (2x), Tom van der Laan (1x), Jesse Reker (1x), Natasja Schuuring (1x), Lisette Hamminga (1x), Jildau Smedema (1x).