•   
 • DWA/Argo/ROG midweek 3 kent moeizame start van zaalcompetitie

  Afgelopen donderdag speelden de vedettes uit Winsum en Bedum hun eerste zaalwedstrijd in de nieuwe accommodatie in Winsum. De oranjehemden hebben hier al een paar keer kunnen trainen, maar door uiteenlopende redenen was dit voor een aantal spelers ook het eerste optreden in deze arena. De tegenstander van deze week was, de op het veld ongeslagen, ploeg uit Oudega Quick 21.

  In een kolkende Tirrel maakten beide teams het elkaar in de eerste minuten van de wedstrijd erg lastig. De wedstrijd stond onder leiding van oudgediende John Pettinga voor velen bekend als streng, maar rechtvaardig. De eerste momenten kwam dit gelijk in de praktijk en was hij genoodzaakt om meerdere keren in 10 minuten de bal op de straf worp stip te leggen. Aanvoerder Bram Roggeveld en super spits Nick Brandsma wisten deze punten makkelijk te scoren, maar ook de tegenstander uit Oudega wist deze punten te verzilveren.

  Hierna volgde een kat en muis spel waarbij de teams het elkaar verdedigend erg moeilijk maakten. Hierin vond na eerdergenoemde ook recent getransfereerde Jesse Aske makkelijk de korf met een aantal fraaie veldgoals Dit resulteerde in een ruststand van 6-5 in het voordeel van de ploeg uit Winsum en Bedum.

  Na de rust kwam de tegenstander helaas sterker uit de kleedkamer dan DWA/Argo. Na een fase van weinig goals die voornamelijk te wijten zijn aan het keurige verdedigende werk van beide ploegen was er nog een klap te verduren. Met een verschil van drie goals in het voordeel van Quick 21 raakten twee dames in korte tijd geblesseerd. Het ging hierbij om de oud eerste speelster Karen Oostmeijer en de altijd fanatieke Rebecca Reker. Laatstgenoemde was ook al aan haar tweede wedstrijd van deze week bezig waarin ze op woensdag Midweek 1 al uit de brand hee ft geholpen in de derby van het noorden DWA/Argo/Rog Midweek 1 tegen DWA/Argo/Rog Midweek 2.

  Het uitvallen van beide dames werd gelukkig door de dames op de bank perfect opgevangen door Fleur Eshuis en de recent uit de hockeywereld overgekomen Noƫlle Suiveer. Toch was in deze laatste fase het gat van de korf lastig te vinden wat uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 8-10 in het voordeel van Quick 21.

  Volgende week speelt DWA/Argo/Rog wederom thuis in de Tirrel. 23 november staat de thuiswedstrijd tegen Altijd Kwiek op de rol. Altijd Kwiek is een oude bekende, aangezien in het veldseizoen ook al de degens met de ploeg uit De Veenhoop werden gekruist. Op het veld wisten beide teams een keer twee winstpunten te pakken en het belooft wederom een spannende wedstrijd te worden.

  De goals waren deze wedstrijd uit handen van:

  Bram Roggeveld (3), Jesse Aske (3), Nick Brandsma (2)

  Wij zien u graag de 23e in de Tirrel in Winsum. Voor verdere updates en live beeld materiaal verwijzen we u graag naar de instagram pagina van DWA/Argo.