•   
 • DWA/Argo maakt Veenwouden in

  Afgelopen zaterdag kregen de korfballers uit Winsum en Bedum Veenwouden op bezoek. Voor DWA/Argo werd het een makkelijke wedstrijd met weinig tegenstand. Dit bleek ook uit de cijfers want er werd, na een 13-3 ruststand, uiteindelijk gemakkelijk gewonnen met 24-10.

  Zaterdag startte trainer/coach André Pettinga met zijn basis achttal. Al snel werd duidelijk dat Veenwouden een lastige wedstrijd zou krijgen. De Friezen moesten veel kansen laten aan de thuisploeg en liepen vaak achter de feiten aan. Met direct vijf treffers op rij van DWA/Argo was de toon van de wedstrijd dan ook meteen gezet. De doelpunten kwamen uit handen van: Tom van der Laan, Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring en Benjamin Pestoor. Na deze vijf treffers maakte Veenwouden ook haar eerste treffer. Nick Brandsma, die zijn vizier op scherp had staan, scoorde vervolgens twee maal op rij. Veenwouden reageerde hier op met een treffer vlak onder de korf. DWA/Argo bleef gefocust en Lisette Hamminga en wederom Nick Brandsma wisten andermaal het gat van de korf te vinden. Na nog één goal van Veenwouden maakte DWA/Argo nog eens vier doelpunten. Deze kwamen uit handen van: Gert-Jan Stulp (in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Sam Pestoor), Lisette Hamminga en Natasja Schuuring (2x). De ploegen gingen na een eenzijdige eerste helft de kleedkamers in met een 13-3 ruststand.
  In de kleedkamer werd door Pettinga duidelijk gemaakt dat er goed gespeeld werd, maar dat de ploeg zichzelf nog wel kon uitdagen in de verdediging door meer pressie te geven. Met deze instelling en met de instelling om nog een helft veel doelpunten te maken, gingen de jongelingen uit Winsum en Bedum weer terug de zaal in. Veenwouden kwam scherper terug, want de gasten maakte meteen twee goals achter elkaar. DWA/Argo was echter duidelijk de bovenliggende ploeg en opnieuw maakten Natasja Schuuring en Nick Brandsma hun treffers. Veenwouden scoorde in de tweede helft ook iets gemakkelijker, maar de Friezen wisten geen stap dichterbij te komen. Het was helder dat er voor hen geen punten te halen waren in Winsum. Lisanne Pettinga zette ook een doelpunt op haar naam en Nick Brandsma was daarna weer twee maal succesvol in de afronding. Via 18-6 werd er doorgevochten om nog meer goals te maken. DWA/Argo was echter niet heel scherp meer in de laatste fase en dat was ook te merken aan hoe de ploeg omging met de geboden kansen. Veenwouden kreeg ook meer mogelijkheden en zo pakten de Friezen in de slotfase ook nog enkele treffers mee. Lisette Hamminga, Nick Brandsma en Karen Oostmeijer en Yarin Smedema, in de ploeg gekomen voor de goed spelende Lisette Hamminga, waren allen nog trefzeker. Natasja Schuuring en Benjamin Pestoor waren de laatste doelpuntenmakers in dit doelpuntenfestijn namens de thuisploeg en Veenwouden bepaalde de eindstand op 24-10.
  Aanstaande zaterdag zal DWA/Argo opnieuw thuis spelen in de Ripperdahal in Winsum. DTS uit Surhuizum komt dan op bezoek en deze ploeg wordt beschouwd als de belangrijkste concurrent in de race om het kampioenschap. In de veldcompetitie wist DTS van DWA/Argo te winnen met 15-7. Het duel is een belangrijk duel om de koppositie te behouden. De wedstrijd zal om 13.05 uur van start gaan in de Ripperdahal.
  Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (7x), Lisette Hamminga (5x), Natasja Schuuring (5x), Tom van der Laan (2x), Lisanne Pettinga (1x), Karen Oostmeijer (1x), Benjamin Pestoor (1x), Gert-Jan Stulp (1x), Yarin Smedema (1x).