•   
 • DWA/Argo houdt koploper van kampioenschap af

  De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen zaterdag een knappe prestatie geleverd door van koploper Oerterp/VKC te winnen. In Ureterp zou Oerterp/VKC bij winst kampioen zijn. Nadat het bij rust nog 7-4 voor de thuisploeg was, trokken de Winsumers en Bedumers in de tweede helft de wedstrijd echter naar zich toe. Uiteindelijk werd het 10-12, waardoor Oerterp/VKC een eventueel kampioenschap nog moet uitstellen.

  Zaterdag speelde DWA/Argo met Lynn van der Kroft op de bank en dat betekende dat de andere vier dames in de basis starten. De ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga stond voorafgaand aan het duel op de laatste plaats en wist dat het die plek moet verlaten om voor handhaving te zorgen. In het vorige duel met Oerterp/VKC was het nog 14-22 voor de Friezen, maar zaterdag tapte DWA/Argo uit een ander vaatje.
  Aanvankelijk ging het duel gelijk op. Tycho Schuuring zorgde vanaf de strafworpstip voor de eerste treffer en nadat Oerterp/VKC voor 2-1 had gezorgd, maakte zijn zus Sanne Schuuring van afstand 2-2.
  Tycho Schuuring was ook verantwoordelijk voor de derde treffer door eveneens van afstand raak te schieten.
  Na de 3-3 ging het een tijdje niet goed voor DWA/Argo. De aanvallen verliepen moeizaam waardoor er gedurende tien minuten niet werd gescoord. De thuisploeg voegde wel treffers aan haar totaal toe, waardoor het vlak voor het einde van de eerste helft 7-3 werd. Aanvoerster Yarin Smedema was de laatste die scoorde in het eerste bedrijf, zodat het bij rust 7-4 was.
  Na de pauze kon Sanne Schuuring meteen voor 7-5 zorgen en, nadat Oerterp/VKC het gaat naar 8-5 tilde, kwam DWA/Argo beter los. De verdediging stond strak te verdedigen en aanvallend werd DWA/Argo steeds gevaarlijker. Tycho Schuuring maakte van afstand 8-6 en zijn voorbeeld werd gevolgd door Ole Smedema die ook van afstand doel trof. Twan Eshuis zorgde hierna vanaf de strafworpstip voor 8-8. Hiermee was de koek nog niet op, want Lieke Stoepker zag ook haar afstandschot door de korf verdwijnen, waardoor de Friezen ineens tegen een achterstand aankeken.
  Oerterp/VKC zette nog even flink aan en maakte vervolgens 9-9. DWA/Argo had echter de zaakjes beter voor elkaar en kon met lange aanvallen voor veel kansen zorgen. Zo troffen Twan Eshuis en Sanne Schuuring van afstand doel, waardoor het gaatje met Oerterp/VKC groter werd, 9-11. Wat volgde was een zeer spannende slotfase. De Friezen scoorden nog 10-11 en drongen nog flink aan, maar uiteindelijk was het Jildau Smedema die van afstand de wedstrijd in het slot gooide. Haar 10-12 betekende dat de winst naar DWA/Argo ging.
  Hiermee heeft DWA/Argo de laatste plaats over gedaan aan WSS, dat zelf verloor van DTL. WSS komt aanstaande zaterdag nog op bezoek in Winsum voor de beslissing omtrent degradatie. De ploeg uit Oude Pekela moet van DWA/Argo winnen om in de klasse te blijven. Bij elk ander resultaat is DWA/Argo zeker van handhaving. De wedstrijd begint in Winsum om 15.30 uur.
  Aanstaande dinsdag speelt DWA/Argo eerst nog de bekerfinale in Drachten. Nadat het kortgeleden de halve finale met 21-19 van Flamingo’s 2 wist te winnen, moet DWA/Argo in de finale OKO/Bies 2 zien te verslaan. Op deze avond in Drachten worden ook andere bekerfinales gespeeld, zoals de finale voor B’s, A’s en de beker voor de hoogst spelende teams, met ditmaal topploegen LDODK en Mid Fryslan in de eindstrijd. De wedstrijd begint om 20.30 uur.
  Scores DWA/Argo: Sanne Schuuring (3), Tycho Schuuring (3), Twan Eshuis (2), Lieke Stoepker (1), Yarin Smedema (1), Ole Smedema (1) en Jildau Smedema (1).